Valóraváltó

Valóraváltó

Hely ajánló - Baranya, Alsómocsolád

2018. szeptember 19. - Anna Hernádi

Sok minden történt, amióta nem írtam. Könnyebb volt egy irodából könyvek és inspiráló videók alapján okoskodni, mint valóban megtapasztalt élmények alapján valami személyeset írni, feltárva a szívem és vállalva, hogy valakinek ez nem fog tetszeni. Azaz biztos, van, akinek nem fog. 

Alsómocsoládon jártam Jövő-szövő II. műhelyen, ahol leköltözni vágyókkal beszélgettek a hely képviselői, így Dicső László, a polgármester, a helyi kultúr/teleház vezetője és ott lakók.

Ötleteltünk, hogyan lehetne egy vidéki, kicsi és nagyobb városoktól azért egészen távol eső helyet mégis csábtóvá tenni a beköltözők számára. A hely gyönyörű, a nyugalom megvan, az önkormányzat oldaláról egyértelmű az elköteleződés a fejlesztés mellett. Munka azonban kell, ahhoz, hogy a vidéki idill ne változzon nagyon gyorsan rémálommá. 

Vágvölgyi-Gusztáv Pabló és Szép Éva az Inspi-ráció egyesület részéről vázolta egy közösségi vállalkozás lehetőségét és a pályázatot, melynek keretein belül azokat várják, akik szeretnének leköltözni és aktív szerepet vállalni a lehetőségek alakításában és abban, hogy olyan legyen a hely, ami számukra is komfortos. Ezzel kapcsolatban létre jött egy oldal, amit szeretettel ajánlok! 

https://www.facebook.com/alsomocsoladjovoszovo/?ref=br_rs  

A bejegyzés trackback címe:

https://valoravalto.blog.hu/api/trackback/id/tr8414248647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása