Valóraváltó

Valóraváltó

Adok-kapok napok - jó gyakorlat, ami bárhol megvalósítható

2018. augusztus 13. - Anna Hernádi

Verőcén, egy kis csoda-településen (számomra legalábbis mindenképpen az) már sokadik alkalommal rendezik meg az Adok-kapok Napokat, melynek lényege a használt holmik újrahasznosítása, a közösségen belül való cseréje. Itt kimarad a pénz, megjelenik a közösséget formáló erő és a fenntarthatóság gondolata. 

Már több alkalmon vettem én is részt ilyen csere-berén, nagyon szuper dolog és könnyen megvalósítható, a modell egyszerűen átültethető más településekre, vagy akár városi közösségekre, hibalehetőség gyakorlatilag nincs, a jó cél mindenképpen meg tud valósulni. 

Beviheted a már nem használt, de jó állapotú ruháidat, válogathatsz a többiek darabjaiból, a maradékot pedig felajánlják karitatív célra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://valoravalto.blog.hu/api/trackback/id/tr9514177777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása